Baggrund for hjernerystelser og info om behandlingsprogrammet

Baggrund

Hvert år bliver omkring 25.000 mennesker i Danmark ramt af en hjernerystelse.

For de fleste går smerter og ubehag heldigvis væk efter en periode, men for en gruppe på omkring 2.500 til 4.000 personer bider generne sig fast og begrænser og forhindrer dem i at nå tilbage til den mentale og fysiske tilstand, de havde før hjernerystelsen.

De kan blandt andet døje med symptomer som

De mange symptomer tærer på både humøret og optimismen, og bl.a. overfølsomheden over for lys- og lydindtryk gør det svært at klare sig i en digitaliseret verden med sine mange skærme og computere alle vegne – samtidig med at den nedsatte koncentrationsevne og hukommelse vanskeliggør læsning og indlæring.

Da generne ofte er skjulte og kan virke usynlige for omverdenen, udgør de en alvorlig belastning for både den tilskadekomne og de pårørende.

Man er ramt på mange neurologiske områder og har svært ved at komme tilbage i arbejde. Nogle går med gener i flere måneder og andre i årevis. Nogle kommer aldrig helt tilbage til en normal dagligdag, men ender med ikke længere at kunne arbejde på fuld tid som før i tiden.

Der bliver også trukket store veksler på det psykiske overskud, livsglæden og gå-på-modet, og man kan få det psykisk dårligt – blive forvirret og ulykkelig – og har svært ved at forstå, at en tilsyneladende banal hjernerystelse kan få så store konsekvenser.

Inden for det etablerede sundhedssystem mangler der ofte også retningslinjer for hjælp til dem, der er ramt af senfølger efter en hjernerystelse. Nogle patienter føler, at tilstandens alvor ikke bliver anerkendt, fordi der ikke er synlige tegn på sygdom.

Dette er baggrunden for, at Henny Klindt har udviklet sit behandlingsprogram for mennesker med hjernerystelse.

Henny Klindt har gennem mange år arbejdet med fysioterapi, kraniosakral diagnostik & terapi og bevægelseskinesiologi og har gennem tiden haft mange patienter med følger efter en hjernerystelse, som hun gerne ville hjælpe tilbage til en normal dagligdag igen (læs mere om Henny Klindt hér).

Ved at kombinere de forskellige behandlingsformer udviklede hun helt særligt blide og hensynsfulde træningsstrategier til behandling af hjernerystelse, som understøtter samspillet imellem hjerne og krop og afbalancerer hvile- og aktivitetsspændingen i muskulaturen.

Gennem de seneste år er denne særlige erfaringsbaserede behandling kommet rigtig mange hjernerystelsesramte til gavn (læs nogle af deres beretninger hér).

Behandlingsprogrammet.

Da der er en fysisk begrænsning på hvor mange mennesker med hjernerystelse, der kan behandles hos Klindt Træning & Terapi, har Henny Klindt derfor – i samarbejde med filmselskabet Storyboard Productions – over et par år skabt dette webbaserede behandlingsprogram, som man kan bruge, hvis man enten lige er blevet ramt af en hjernerystelse, eller hvis man har døjet med følgerne i længere tid.

Behandlingsprogrammet består bl.a. af en række lydguidninger-meditationer og video-øvelser, der er målrettet de tre faser, som en person med hjernerystelse typisk kommer igennem:

  • Fase 1, hvor man ikke kan så meget, men bare har brug for rolige og lys-svage omgivelser, og hvor man typisk sover meget.
  • Fase 2, hvor man stadig har mange symptomer på sårbarhed, er overfølsom og har et svingende energiniveau, men begynder at kunne flere ting igen og får mere og mere appetit på at komme ud og bruge sine kræfter igen.
  • Fase 3, hvor man igen kan deltage i en almindelig hverdag og være på arbejde, men endnu ikke har opnået det fulde mentale og fysiske overskud og har brug for pauser og hjælp til at holde sit energiniveau oppe.
© 2025 hjernerystelse.info